3ο τεύχος: “Θαλάσσα”

3ο τεύχος: “Θαλάσσα”

Αφιερωμένο στη θάλασσα το τρίτο τεύχος του εν Βόλω. Μια προσπάθεια να παρατείνουμε την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της χαλάρωσης και της ξενοιασιάς, αλλά και να αναδείξουμε το ρόλο του θαλάσσιου στοιχείου στην πολύμορφη ανάπτυξη του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής.

Έτσι, εκτός από τις αναφορές στις φημισμένες παραλίες του ανατολικού Πηλίου, αλλά και στις λιγότερο γνωστές του δυτικού Παγασητικού, το αφιέρωμα φιλοδοξεί να προσεγγίσει άλλοτε ακροθιγώς, άλλοτε πιο εμπεριστατωμένα τη σχέση της Μαγνησίας με τη θάλασσα.

Ξεκινώντας από το λιμάνι του Βόλου, θεμελιώδη παράγοντα στη συγκρότηση και την εξέλιξη της πόλης, την ιστορία, τη φυσιογνωμία, αλλά και τις προοπτικές του, προχωρά στα επαγγέλματα και τις υποδομές (σφουγγαράδες, καρνάγια, φάροι), συνεχίζει με το μεγάλο κεφάλαιο τέχνες και θάλασσα με προεξάρχουσα τη φωτογραφία – ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο έργο του Στέφανου Στουρνάρα και του Μιχάλη Πόρναλη, αλλά και στους θαλασσογράφους της περιοχής και καταλήγει στην ένδοξη ναυταθλητική ιστορία του τόπου και τις αναμνήσεις εκείνων που επιμένουν στις παλιότερες μορφές της ζωής του Βόλου.

Το υγρό στοιχείο, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, βρίσκει στις σελίδες του περιοδικού μας τη θέση που δικαιωματικά του ανήκει. Ο αναγνώστης θα βρει την πτυχή εκείνη που τον αγγίζει συναισθηματικά, επαγγελματικά ή κοινωνικά. Η θάλασσα ήταν, είναι και θα είναι για το Βόλο ο μεγάλος ορίζοντας της δράσης, της ψυχαγωγίας και των οραματισμών του. Η περιδιάβαση του αφιερώματος ξυπνά μνήμες, καταγράφει ιστορίες, καταξιώνει προσπάθειες και επιζητεί από το σημερινό κάτοικο να επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία. Γεωγραφικά Βόλος σημαίνει λιμάνι, σημαίνει θάλασσα. Αυτήν την πραγματικότητα υπηρετεί και εκπληρώνει το αφιέρωμα αυτής της έκδοσης του περιοδικού εν Βόλω

You may also like...

en_GBEnglish (UK)